ירקות בריאים

שפע איכותי וטרי של ירקות בריאים
מבקשים לקנות ירקות בריאים וטריים באיכות גבוהה? באתר של החברה החקלאית טעם הפרי והירק תזכו במענה מושלם עם שפע של ירקות ופירות בריאים שמגיעים ישר מהשדה איכות וטריות הכי טובות שאפשר לבקש. אבל למה בכלל ירקות בריאים לגוף שלנו, מהם הערכים התזונתיים בירקות, איזה ויטמינים יש בירקות ואיזה הכי בריא לאכול? על כך יוסבר בקצרה להלן.
למה בריא לאכול ירקות
אם יש סוג של מזון שכל המומחים ממליצים לשלבו על בסיס יומי בתזונה, אלו הם ללא ספק ירקות לסוגיהם השונים. ירקות בריאים במיוחד בגין שורה של יתרונות שהם מציגים, והעיקריים שבהם הינם:
-
נוגדי חמצון - ירקות עשירים בנוגדי חמצון המסייעים במאבק של הגוף נגד רדיקלים חופשיים הפוגעים במערכת החיסון ומאיצים תהליכי זקנה. נוגדי חמצון אלו כוללים בין היתר פוליפנולים, בטא קרטין, מנגן, סלניום ויטמין אי ועוד.
-
סיבי תזונה - ירקות עשירים בסיבי תזונה שהם למעשה סוג של פחמימה הנמצאת בעיקר בקליפות של ירקות. בהתפרקות של סיבים במעי הגס הם מפיקים חומרים התורמים להזנת הגוף ומחזקים את מערכת העיכול. בין היתר החומרים שבסיבי הירקות מאזנים רמות של סוכר בגוף, מפחיתים רמות של כולסטרול בכלי הדם, מונעים קשיי עיכול ומגבירים תחושה של שובע.
-
פיטוכימיקלים - בין אם מדובר בירק סגול, ירוק, כתום, אדום או צהוב, הצבע מעיד על סוג הפיטוכימיקלים שיש בו. מדובר בחומרים בעלי תכונות של נוגדי דלקת ונוגדי חמצון שמאזנים לחץ דם, מסייעים במניעת סרטן, מחלות לב, בעיות ראיה, סוכרת הזדקנות של העור ועוד.
-
מינרלים וויטמינים - יש שפע של סוגי מינרלים וויטמינים בירקות החיוניים לתפקוד הגוף כמו ויטמין בי, ויטמין קיי, ויטמין בי, ויטמין סי, מגנזיום, אשלגן, ברזל ואבץ.
-
קלוריות - שלא כמו פירות העשירים בסוכרים וקלוריות, ולכן יש לצורכם בכמות מוגבלת, מרבית הירקות הינם דלי קלוריות ולכן ניתן לאכלם בכמויות גדולות כמעט ללא מגבלה. אז למרות שיש סיבי תזונה, נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים בירקות ופירות, עדיף לצורכם יותר מירקות מכיוון שהם פחות משמינים.
איזה ירק הכי בריא?
השאלה איזה ירק הכי בריא הינה בעיתית מכיוון שכל ירק הוא חשוב ולכל ירק יש את תכונות וערכים משלו שחיוניים לגופנו. למעשה הדרך הטובה ביותר לאכול בריא היא לצרוך סוגים שונים של ירקות, בעיקר טריים אך בהחלט גם מבושלים. לכן השאלה הנכונה אינה איזה ירק הכי בריא אלא איך בריא לאכול ירקות, והתשובה מורכבת ממספר דגשים שיש לתת עליהם את הדעת:
-
חשוב לאכול בכל יום ירקות מכל הצבעים, מכיוון שלכל צבע יש תוכנות משלו החיוניות לבריאות הגוף.
-
כדאי לשלב ירקות כמה שיותר לאורך היום במאכלים שונים ותוספות כמו בסלט, תבשיל, מרק, בתוך כריך ועוד. למעשה ניתן לאכול כל יום לפחות קילו של ירקות.
-
מכיוון שלכל ירק יש איכויות משלו כדאי לא רק לגוון צבעי הירקות אלא גם בסוגי הירקות שאוכלים עם ירקות טריים המוצעים באתר שלנו, שיכולים להיות בצבעים ירוקים, כתומים, אדומים, צהובים, סגולים ולבנים.
-
בישול ירקות הינה דרך יעילה לצרוך את ערכיהם, ויש ירקות שלא ניתן לאכלם אלא מבושלים כמו בטטות, תפוחי אדמה, חצילים או דלעת. כמו כן יש סוגי מינרלים ונוגדי חמצון שרמת הזמינות שלהם עולה לאחר בישול של הירק, אפיה, חימום, אידוי או טחינה שלו, וכמובן הכי פחות מומלץ זה לאכול ירקות מטוגנים.
-
עוד דרך מעולה לקבל את ערכי הירקות הינה על ידי הכנת משקאות מהם, שמסייעים לא אחת בעיכול טוב יותר של סיבי התזונה.
-
אם בכל זאת חשוב לכם לקבל על המלצה על ירקות בריאים במיוחד אז כדאי לכם שלב בתפריט תרד, גזר, ברוקולי, שום, כרוב ניצנים, מנגולד, קייל, כרוב סגול, גמבה בכל צבע, סלק, עגבניות ובטטות.
להזמנת סוגים שונים של ירקות איכותיים וטריים ישירות דרך האתר של טעם הפרי והירק לחצו כאן.